Select Page

Lehký salát se sýrovou omáčkou

Nedávno jsem byla na návštěvě u kamarádky, která místo tradičních jednohubek připravila vynikající zeleninový salát. Inspirovala mne natolik, že jsem si hned další týden nakoupila rukolu a polníček a pustila se do tvorby vlastní tajemné kompozice.  Výsledný recept vám nyní předkládám 🙂

Obtížnost * Doba přípravy 15 min. Tepelná úprava 20 min. Množství 4 porce
Obtížnost *
Doba přípravy 15 min.
Tepelná úprava 20 min.
Množství 4 porce

 

 

Potřebujeme

Salát:

  • polovina hlávky ledového salátu
  • 250 g polníčku
  • 250 g rukoly
  • 4 vejce

Sýrová omáčka:

  • 250 ml sladké smetany
  • 150 g strouhaného sýra
  • směs bylinek typu Itálie
  • špetka soli
  • 1 lžička másla na jíšku
  • 1 lžička hladké mouky na jíšku
Postup
  • Listy ledového salátu si natrháme na malé kousky tak, aby se nám dobře jedly (můžeme natrhat také polníček a rukolu). Všechny druhy salátů omyjeme a smícháme dohromady ve větší míse.
  • Než si připravíme omáčku, dáme si vařit vejce.
  • V malém hrnci si necháme rozpustit máslo a potom ho zasypeme lžičkou mouky. Vařečkou pořádně promícháme, zalijeme smetanou, přidáme špetku soli a za občasného míchání přivedeme k varu.
  • Jakmile nám smetana vaří, ztlumíme plamen, přidáme nastrouhaný sýr a bylinky – a neustále omáčku mícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  • Vařená vejce si rozřízneme napůl, položíme na salát, přelijeme omáčkou a můžeme podávat! Dobrou chuť! 🙂

Na barevné dozdobení salátu můžete použít červenou papriku.

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?