Select Page

Vepřová kýta pečená na medu

Pečená vepřová kýta je klasika, kterou možná moc často do moderního jídelníčku nezařazujeme. Pokud ale jednou za čas chcete kýtu připravit, vyzkoušejte ji malinko netradičně – s medem a snítkou rozmarýnu. Výborně chutná s čerstvým chlebem a s okurkami.

Základní informace
Obtížnost **
Doba přípravy 20 min
Tepelná úprava pečeme asi 60 min
Množství 6 porcí

 

 

Potřebujeme
  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 velká lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • sojová omáčka
  • větvička rozmarýnu (nebo již koupený drcený)
  • máslo na osmahnutí
Postup
  • Vepřovou kýtu nasolíme a opepříme
  • Z medu, sojové omáčky a nasekaného rozmarýnu uděláme marinádu, kterou maso důkladně potřeme
  • Necháme chvíli odležet
  • Na pánvi rozpustíme máslo (nebo sádlo) a maso ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo
  • Pečeme cca 1 hodinu při 180°C v zakrytém pekáčku. Občas trošku podlijeme vodou.

Jako příloha se výborně hodí čerstvý chléb nebo brambory a samozřejmě se nesmí zapomenout na nakládáné okurky.

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?