Select Page

Menu podle malého šéfkuchaře

Tentokrát nemusí oběd vymýšlet a vařit maminky, „vařit“ totiž budou malí šéfkuchaři! Jak se nedělní oběd povedl tříletému Toníčkovi, který se rozhodl pro tradiční maso s rýží a zeleninou, můžete vidět na vlastní oči. My v redakci dáváme menu podle malého šéfkuchaře, který k pití doporučil kokosový džus a nebo prý vodu, určitě jedničku 🙂

Základní informace
Obtížnost Snadné s pomocí maminky
Vhodné pro děti od: 3 let
Potřebujeme
  • papírový talíř
  • lepidlo (nejlépe Herkules)
  • nůžky
  • „suroviny“ – např. čočku, těstoviny, červenou papriku (koření), trošku zmrazené zeleniny (hrášek, kukuřice, kostičky mrkve..)
  • barevné papíry – vajíčko může představovat vystřižená kolečka z bílého a žlutého papíru, řízek může představovat vystřižený ovál z hnědého tvrdého papíru…
Postup
  • Nejprve si připravíme papírový talíř a vybrané „suroviny“.
  • Na talíř naneseme lepidlo – do pomyslného kruhu uprostřed.
  • Na lepidlo postupně nasypeme vybrané „suroviny“ a dobře přitlačíme.
  • Necháme zaschnout.
  • Tip: I když je tyčinkové lepidlo kvůli snadné manipulaci často vhodnější než Herkules, tentokrát rozhodně doporučujeme použít starý dobrý Herkules. Na nerovném povrchu drží „potraviny“ daleko líp.

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?