Select Page

Kuřecí maso se zázvorem a zeleninou

Kuřecí maso a zelenina jdou určitě dohromady a když se vhodně nakoření (třeba zázvorem), zalijí šlehačkou a dají zapéct do trouby, může z toho vzniknout pochoutka jako třeba dnešní kuřecí maso se zázvorem a zeleninou. Jako přílohu si můžete zvolit rýži, bramboráčky, nebo třeba krokety – podle vlasní chuti a stavu zásob ve spíži. Dobrou chuť a nezapomeňte nám napsat, jak se Vám oběd podařil.

Základní informace
Obtížnost **
Doba přípravy 20 min
Tepelná úprava 30 min
Množství 4 porce
Potřebujeme
  • 600g kuřecích prsíček (nebo steheních řízků)
  • 600g zeleniny (mrkev, rajčata, cuketa, brokolice, cibule …)
  • máslo na zeleninu
  • bazalka

Na okořenění masa:

  • olivový olej
  • sůl
  • mletý zázvor
  • pepř
  • česnek
  • chilli

Na zalití před zapečením:

  • 250ml šlehačky
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
Postup
  • Kuřecí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okořeníme pepřem, trochou chilli a zasypeme zázvorem.
  • Pokapeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
  • Zeleninu si nakrájíme na kousky (já mám rád spíše větší), nasolíme, opepříme a přidáme nakrájenou bazalku.
  • Zprudka osmahneme kuřecí kousky z obou stran a vyskládáme s nimi dno pekáče.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na ní orestujeme, pokud máte rádi měkčí, nechte chvíli podusit.
  • Orestovanou zeleninou přikryjeme maso v pekáčku.
  • Smícháme si šlehačku, mléko, vajíčka. Připravenou směsí zeleninu s kuřecím masem zalijeme.
  • Vše dáme zapéct do trouby na cca 30 min.

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?