Select Page

Kuřecí maso s banánem a pomerančem

Jestli máte rádi exotická jídla, tak je tento recept určený právě vám. Recept na kuřecí maso s banánem a pomerančem vznikl před jednou očekávanou návštěvou, kterou jsme chtěli něčím trochu překvapit. Možná si říkáte, že experimentovat s jídlem pro návštevu není zrovna moudré, ale tentokrát se to opravdu vyplatilo. Použili jsme suroviny, které jsme zrovna měli po ruce, ale výsledek byl vskutku exotický. Posuďte sami a pokud recept vyzkoušíte, napište nám, jak chutnal vám 🙂

Základní informace
Obtížnost ***
Doba přípravy 20 minut
Tepelná úprava 20-30 minut
Množství 4 porce

 

 

Potřebujeme
  • 600g kuřecích prsních řízků
  • 2 cibule
  • 2 kapie
  • 1-2 mrkve
  • kousek celeru
  • 2 dcl bílého vína
  • kari koření
  • sůl
  • 1 lžíce solamylu
  • olivový olej
  • 1 pomeranč
  • 1 banán
  • vlašské ořechy
Postup
  • Nejprve si vytvoříme marinádu z 1/2 dcl bílého vína, solamylu a kari koření
  • Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, zalijeme marinádou a necháme odležet
  • Nakrájíme zeleninu na širší nudličky a přidáme do cibulky, kterou jsme nechali zpěnit na olivovém oleji, krátce orestujeme a necháme chvilku podusit – ne dlouho, zelenina by měla být křehká
  • Na olivovém oleji zprudka orestujeme maso a podlijeme zbývajícím vínem
  • Nakonec na pánvi krátce osmahneme nakrájené ořechy (spíše větší kousky, půlky ničemu nevadí) a přidáme banán s pomerančem… vše na 2-3 minutky osmahneme a ihned podáváme
  • Ideální přílohou je samozřejmě rýže a bílé víno

Nejdůležitější a zároveň nejnáročnější je pohlídat, aby všechny tři fáze přípravy, tedy zelenina, maso a ovoce, byly ukončeny v jednu chvíli a mohli jsme tedy podávat vše teplé a čerstvě připravené. Dobrou chuť!

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?