Select Page

Domácí šunka se sýrem

Dnešní domácí šunka se sýrem je výsledkem experimentu z jednoho dne, kdy mě zase honila mlsná. Tentokrát jsem šunku udělal z kuřecích prsních řízků, přidal trochu bazalky a kostky sýra. Nechci se chlubit, ale myslím, že se mi to povedlo 🙂 Pokud jste nečetli článek o výrobě domácí šunky s česnekem, tak se podívejte sem. Pokud nemáte šunkovar (cože! :-)), máme pro vás tip v tomto článku.

Základní informace
Obtížnost *
Doba přípravy 10 min + 30 min vymíchání
Tepelná úprava 120 min
Množství 600g šunky

 

 

Potřebujeme
  • 1/2 kg kuřecích stehenních řízků
  • 11 g soli
  • 1/2 lžíce medu
  • 1/2 dcl vody
  • 10 dkg oblíbeného sýra
  • bazalka
Postup
  • Stehenní řízky odblaníme a ořízneme případný tuk
  • Maso, koření, sůl, vodu a med dáme do robotu vymíchat na cca 30minut
  • Přidáme na kostky nakrájený sýr a ještě asi 3 minuty vymícháme
  • Směs vložíme do šunkovaru a dáme odležet do ledničky minimálně na 12 hodin
  • Postup dušení je stejný jako v článku Domácí šunka s česnekem
Pokud máte raději jemnější strukturu šunky, použijte kuřecí prsní řízky namísto stehenních.

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?