Select Page

Cizrna s mletým masem – rychlá, zdravá a hlavně dobrá

Cizrna, někdy známá jako římský hrách, je luštěnina, která by v našem jídelníčku chybět neměla. Ze všech druhů luštěnin obsahuje nejvíce vápníku a fosforu, navíc je významným zdrojem vlákniny, železa a zinku. Proto jsme se dnes rozhodli podělit se s vámi o tento velice rychlý a pro letní měsíce ideální recept s mletým hovězím masem.

Základní informace
Obtížnost *
Doba přípravy počítejte nejméne 10 hodin pro namočení cizrny
Tepelná úprava 20-30 minut
Množství 4 – 6 porcí

 

 

Potřebujeme
  • 250g cizrny
  • 500g mletého hovězího masa
  • 200g rajčatového protlaku
  • 100g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olej nebo máslo na cibulku
Postup
  • Jako první si musíme cizrnu namočit do vody. Podle druhu a instrukcí na balení ji musíme nechat cca 10 hodin nabobtnat
  • Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle nebo na oleji
  • Přidáme mleté maso, které osmahneme, až všechny kousky zesvětlají
  • Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek
  • Do pánve přidáme cizrnu a rajčatový protlak
  • Necháme maso i cizrnu dusit pěkně doměkka
  • Podáváme s chlebem a nakládaným okurkem

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?