Select Page

Banánové muffiny

Máte ve spíži starší banány a nevíte, co s nimi? Pak je tento recept právě pro vás! Banánové muffiny jsou vynikající, rychlé a ještě k tomu zdravé! A navíc zašpiníte pouze  hrnek, vidličku, mísu a formičky! Nezapomeňte se pochlubit Vašimi muffínky v komentáři pod článkem!

Základní informace
Obtížnost *
Doba přípravy 15 min.
Tepelná úprava 20-30 min.
Množství 20 muffinů /1 chlebík

 

Potřebujeme
  • 3-4 zralé banány
  • 1/3 hrnku změklého másla
  •  ¾ hrnku cukru
  •  1 rozšlehané vejce
  •  1 vanilkový cukr (12 gramů)
  •  špetka soli
  •  1 ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • mísa, vidlička, hrnek, formičky, plech
Postup
  • Banány v širší míse rozmačkáme vidličkou a přimícháme máslo.
  • Přidáme cukr a v hrnku rozšleháme vejce a vlijeme do směsi.
  • Vsypeme vanilkový cukr, jedlou sodu a špetku soli.
  • Vše dobře promícháme vidličkou nebo metličkou a pomalu přidáváme mouku.
  • Vzniklou směs dáváme polévkovou lžící do silikonových formiček na muffiny (pokud máme kovové, napřed je vymažeme ). Vždy cca 1 lžíci do jedné formičky, záleží na její velikosti. Nemáte-li formičky na muffiny, můžete směs vlít do máslem vymazané formy na terinu.
  • Vložíme do trouby předehřáté na 175°C a pečeme dozlatova, cca 20-30 minut.
  • Zda je těsto hotové, zjistíme propíchnutím špejlí uprostřed. Je špejle suchá? Super, máte hotovo!
  • Dobrou chuť! 🙂
  • TIP: Na muffiny se výborně hodí posypka z 25 g polohrubé mouky, 25 g cukru moučka, 10 g měkkého másla nebo hery… vše smícháme, posypeme muffinky a máme hotovo… ☺

Leave a reply

Líbí se vám Bezva máma?